Menu de France

Op de markt in Dole:
Salade de lentilles, groene linzensalade met een uitje erdoor.
Saucisson de Toulouse, met kruiden gevulde worstjes. Gekocht bij de beste slager van de overdekte markt, aldus het oude vrouwtje voor me. Ik heb exact hetzelfde genomen als zij.
Rillettes de canard, rillettes de lapin, rillettes de poulet roti. Moddervet, maar o zo zalig!
Comté kaas is er dus in verschillende oudheden. Wij hebben er een van 9 maanden en een van 12 maanden oud geproefd. Je zou zeggen, dat maakt niks uit. Dus wel! De jongste is duidelijk wat zoeter.
In de hypermarché:
Yaourt de brebis. Schapenyoghurt! En lekker dat die is!
Geroosterde scharrelkippetjes, nog heerlijk warmmmm…
Gefileerde sardientjes. (vers uit Lutetia?)
En stokbrood, stokbrood en nog eens stokbrood.
Het was weer heerlijk, daar in Frankrijk!

Dit delen: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone