Over mij

Er gebeurt er van alles in mijn hoofd wanneer ik met mijn hond wandel. Ideeën over personages, verhaallijnen of sfeer komen dan zomaar in me op. Of ik weet ineens hoe de eerste zinnen van een artikel moeten gaan. Broeden, noem ik dat. Het mooiste is natuurlijk wanneer dit soort invallen uiteindelijk artikelen, columns of boeken worden en iedereen ze kan lezen. Mijn roman Langs de Lijn heeft lang in mijn hoofd gezeten. Daadwerkelijk langs de zijlijn van diverse voetbalvelden was ik aan het fantaseren over een voetbalmoeder en een voetbalhater.

Interviewen doe ik graag. Voor Roalter Wind en De Stentor bijvoorbeeld. Het liefst schrijf ik over mensen, dingen die ze doen en waarvan hun ogen gaan sprankelen. Als research voor verhalen interview ik eveneens mensen. Dat heeft me bij Langs de Lijn erg geholpen! Ook voor mijn volgende roman, die zich afspeelt op het Sallandse platteland, heb ik al meerdere mensen gesproken. Het brengt me op ideeën en het maakt een verhaal uiteindelijk net even iets ‘echter’.

Voor Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig werk ik samen met routemaker Rob Wolfs aan de Theemutsen-wandelgids. Speciaal voor vriendinnen, zusjes, moeders en dochters die geen ingewikkelde routebeschrijvingen willen, niet te ver willen lopen én op een leuk adresje willen afspreken om iets te eten, drinken of snoepen…

Een heel andere, maar minstens zo leuke, tak van sport: zo nu en dan ben ik presentator of verhalenverteller. Begin maart presenteer ik de regionale Voorleeswedstrijdronde in Olst voor de Sallandse Bibliotheek.

Behalve wandelen en schrijven doe ik ook graag: schatvinden, lezen, koken, zeilen, langs de lijn staan – maakt eigenlijk niet uit welke sport- , toneelspelen, eten en hardlopen. En ja, die laatste twee hebben met elkaar te maken…