Wat maak je menu?

Waar ik dan wel gelukkig word? In winkels, groot en klein, waar het om eten draait! Zet mij in de grootste Hypermarché van Frankrijk neer en ik dwaal urenlang gelukzalig rond. En oké, ik weet ook wel dat een mens niet gelukkiger wordt van een vloedgolf aan yoghurtjes, maar op de een of andere manier kan ik die overvloed, mits dus in eetbare vorm, beter handelen. Op de non food afdeling krijg ik namelijk dezelfde trillingen als ik hiervoor beschreef.

Goed, op dezelfde dag dat ik vol verbijstering naar een hamstertent had zitten staren, werd ik zielsgelukkig door een blanco zakje rijst. Bij de Turkse toko zat ik te neuzen tussen de vele linzen-, couscous-, pasta-, bulgur- en rijstsoorten, toen ik bij de laatste soort de typisch ronde korrel van risotto rijst herkende. Er stond geen etiket of wat dan ook op. Het meisje bij de kassa bevestigde mijn vermoeden. Toen ik de prijs hoorde, werd mijn glimlach nog breder. Daar kon zelfs de groothandel niet aan tippen! Hoe bedoel je, Hollands?

Vanavond eten we dus risotto!

Dit delen: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *