Wat maak je menu?

Dat was inderdaad de centrale vraag vandaag. Wat doet die gek daar in Apeldoorn nu?!!

Festiviteiten hier in de buurt werden afgelast of ingekort. Kleine, onschuldige feestjes die maandenlange voorbereiding kostten, zomaar ineens over…

Toevallig ging er vandaag bij ons een kipje de oven in. En dus staat er nu een kippenbouillon te trekken.

Kippensoep is troostrijk en verkwikkend. Dat heb ik zelf al meerdere keren ervaren. Het is niet alleen de soep zelf, het zijn ook de geuren die tijdens het trekken je hele huis vullen. Kruidig, kippig, pittig, hartig. Bovendien is de soep zelf ook nog eens erg lekker.

De beste manier om bouillon van kippenbotten te trekken is de langzame manier. In geen geval mag het water cq bouillon gaan koken tijdens deze lange ‘trek’tijd. Kippensoep moet glimlachen, las ik ooit eens in een kookboek. En zo is het maar net. Als je goed in de pan kijkt, klopt dat ook. Het water borrelt op, net als wangen die bijna moeten lachen. Of huilen.

Troostrijke soep.

Dit delen: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone