Over mij

 

In 2018 wandelde ik met Maarten vanuit onze voordeur naar Metz. Onze wandeltocht mondde uit in iets bijzonders: er was allerlei (social) media-aandacht en we mochten bij FC Metz de aftrap verrichten. Tijdens de laatste thuiswedstrijd van dat seizoen in het Stade St. Symphorien. Onze logboeken hebben we gebundeld tot het wandelduodagboek Ici c’est Metz. Vanaf augustus 2020 verkrijgbaar!

Er gebeurt van alles in mijn hoofd wanneer ik met mijn hond wandel. Ideeën over personages, verhaallijnen of sfeer komen dan zomaar in me op. Of ik weet ineens hoe de eerste zinnen van een artikel moeten gaan. Broeden, noem ik dat. Het mooiste is natuurlijk wanneer dit soort invallen uiteindelijk artikelen, columns of boeken worden en iedereen ze kan lezen. Mijn roman Langs de Lijn heeft lang in mijn hoofd gezeten. Daadwerkelijk langs de zijlijn van diverse voetbalvelden was ik aan het fantaseren over een voetbalmoeder en een voetbalhater.

Interviewen doe ik graag. Voor Roalter Wind en De Stentor bijvoorbeeld. Het liefst schrijf ik over mensen, dingen die ze doen en waarvan hun ogen gaan sprankelen. Als research voor verhalen interview ik eveneens mensen. Dat heeft me bij Langs de Lijn erg geholpen! Ook voor mijn volgende roman, die zich afspeelt op het Sallandse platteland, heb ik al meerdere mensen gesproken. Het brengt me op ideeën en het maakt een verhaal uiteindelijk net even iets ‘echter’.

Bij Hotel De Zwaan aan tafel met Tamara Toering, Erwin Ophoff, Rob Harmeling en Jacques van Loevezijn

Een iets andere, maar minstens zo leuke, tak van sport: zo nu en dan ben ik presentator of verhalenverteller. Én interviewer, dus zo heel anders is het ook weer niet. Ook dit jaar presenteerde ik de Voorleeswedstrijden in Raalte, Olst en Ommen voor de Sallandse Bibliotheek. Verder was ik presentator, interviewer en quizmaster tijdens Woodstock 2019 en het Top 2000 Café Heino voor Live Music Heino, deed ik live interviews voor Boek en Kantoor KortenSallandse Wandelvierdaagse en Vechtdal Overijssel en was ik al diverse malen ladyspeaker voor het Heino’s Mannenkoor.

Interviews met auteurs van de bundel Vechtverhalen tijdens de boekpresentatie in Hoonhorst.

Behalve wandelen en schrijven doe ik ook graag: schatvinden, lezen, koken, zeilen, langs de lijn staan – maakt eigenlijk niet uit welke sport- , toneelspelen, eten en hardlopen. En ja, die laatste twee hebben met elkaar te maken…