Over mij

Er gebeurt van alles in mijn hoofd wanneer ik met mijn hond wandel. Ideeën over personages, verhaallijnen of sfeer komen in me op. Broeden, noem ik dat. Het mooiste is natuurlijk wanneer dit uiteindelijk iets wordt dat iedereen kan lezen. Mijn roman Langs de Lijn ontstond zo. Net als de feelgoodserie Liefdesstreken (najaar 2023) die ik voor uitgeverij Zomer & Keuning schrijf. Daarin neem ik je mee naar verschillende plekken in Nederland.

Interviewen doe ik graag. Voor Roalter Wind en De Stentor bijvoorbeeld. Als research voor mijn boeken interview ik eveneens mensen. Dat hielp me bij Langs de Lijn. Ook voor de feelgoodserie Liefdesstreken ging ik al volop op pad. Het brengt me op ideeën en het maakt een verhaal uiteindelijk net even iets ‘echter’.

Bij Hotel De Zwaan aan tafel met Tamara Toering, Erwin Ophoff, Rob Harmeling en Jacques van Loevezijn

Een iets andere tak van sport is die van presentator. Zo presenteerde ik de Voorleeswedstrijden in Raalte, Olst en Ommen voor de Sallandse Bibliotheek. Verder was ik presentator, interviewer en quizmaster tijdens alle edities van het Top 2000 Café Heino voor Live Music Heino.  In 2021 was ik dagvoorzitter tijdens de driedaagse Geluk in Beweging-Challenge van Rob Harmeling voor de Maartens Foundation. Ook deed ik live interviews voor Boek en Kantoor KortenSallandse Wandelvierdaagse , Bruna Ellenbroek Raalte en Vechtdal Overijssel en was ik al diverse malen ladyspeaker voor het Heino’s Mannenkoor.

Interviews met auteurs van de bundel Vechtverhalen tijdens de boekpresentatie in Hoonhorst.

Verder was ik verhalenverteller voor het IVN en Nationale Parken Sallandse Heuvelrug en Weerribben-Wieden. Voor Nationale Parken Drentse Aa en Sallandse Heuvelrug schreef ik daarnaast meerdere educatieve verhalen. Voor de trektochten van het IVN schreef ik voor de wandeltocht van Steenwijk naar Hoogeveen het spannende audioverhaal ‘Het hunebed en de roof’. Hetzelfde deed ik voor een fietstocht bij het Lauwersmeer en Schiermonnikoog met ‘Zout als erfenis’. Beide verhalen sprak ik bovendien in.

In 2018 wandelde ik met Maarten vanuit onze voordeur naar Metz. Onze wandeltocht mondde uit in iets bijzonders: er was allerlei (social) media-aandacht en we mochten bij FC Metz de aftrap verrichten. Tijdens de laatste thuiswedstrijd van dat seizoen in het Stade St. Symphorien. Onze logboeken hebben we gebundeld tot het wandelduodagboek Ici c’est Metz.

Behalve wandelen en schrijven doe ik ook graag: schatvinden, lezen, koken, zeilen, langs de lijn staan – maakt eigenlijk niet uit welke sport- , toneelspelen, eten en hardlopen. En ja, die laatste twee hebben met elkaar te maken…