Wat maak je menu?

1978
Twee of drie aardappels?Het was al donker en eigenlijk wist je dat je veel te laat was. Bij je vriendinnetje stonden de pannen al op het fornuis.
Ze gingen zo aan tafel, was het niet verstandig om naar huis te gaan? Jullie zullen dadelijk vast ook gaan eten.
De straten zagen er anders uit, zo met de lantaarnpalen aan. Tussen de flats was het stil en donker.
Bij de huizen begon je sneller te lopen. Je liep door wolkjes aardappellucht, karbonade-lucht, hachee-lucht en boerenkoollucht.
Je raakte buiten adem. De trap nam je met twee treden tegelijk. Op de galerij klonken de voetstappen met een vreemde echo. Spruitjeslucht, vislucht…
2008
Gisteren haalde ik oudste op van trommelles. Het was bijna zes uur. In het dorp rook het naar gekookte aardappelen, gehaktballen en witlof. Ik had ons eten in de oven staan. Alles onder controle.
Ineens bekroop me dat gevoel weer: ik ben te laat.
Vreemd, hoe geuren bepaalde herinneringen op roepen.

Dit delen: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone