#steunjeboekhandel
#steunjeboekhandel #kooplokaalookonline

Deze dagen doen allerlei mensen, waaronder veel bekende schrijvers, met verschillende ijzersterke argumenten oproepen om toch vooral je lokale boekwinkel te steunen door daar boeken te bestellen. De nood is hoog en de oproep is niet voor niets. Veel boekwinkels staat het water tot de lippen. En laat nu net vocht levensgevaarlijk zijn voor papier!

Dan kun je denken: ik bestel wel online. Prima, maar doe dat dan alsjeblieft via jouw favoriete boekhandel en laat blauwe mannetjes links liggen, die zijn al machtig genoeg. Wacht bovendien niet tot de meest essentiële van de niet-essentiële winkels weer opengaat, omdat je zo graag wilt rondstruinen en de geur van boeken wilt opsnuiven… Echt, voor je het weet is die winkel om de hoek er helemaal niet meer. Dan valt er niets meer te struinen en te snuiven.

Bij deze nóg een argument. Eentje uit het hart van een onbekende schrijver, ikzelf dus. De afgelopen jaren heb ik namelijk maar al te vaak gemerkt hoe ontzettend belangrijk de lokale boekwinkel is. Juist die boekhandelaar ruimt met alle liefde plek in voor een boek van zo’n onbekende lokale schrijver. Mijn feelgoodroman Langs de lijn kwam daardoor op de toonbank te liggen, de best denkbare plek in boekenverkoopland. Verder belandde een stapel Langs de lijn tussen de stapels bekende schrijvers in een van de mooiste boekwinkels van dit land. (Ja, die kerk in Zwolle!) Verder stond Langs de lijn op nummer 1 van weer een andere boekhandel hier in de regio. En dat zijn maar een paar voorbeelden. Zoveel welwillende boekenverkopers gaven mijn boek een ereplekje en daarmee een kans om onder de aandacht te komen van al dat rondstruinende en boekenlucht opsnuivende publiek. Juist die lokale boekenwinkels gunnen het schrijvers en illustratoren uit hun omgeving om bij klanten in het vizier te komen. Ik ben daar enorm dankbaar voor en hoop echt dat deel 1 van de serie waaraan ik momenteel werk, en alle delen daarna, ook weer op de meest geweldige plekken in de regio zal komen te liggen.
Wat jouw eigen argument mag zijn: steun je boekhandel en koop lokaal, dat kan ook online! Of met een eenvoudig telefoontje.
Hieronder een paar adresjes op een rijtje: (en natuurlijk zijn er nog veel en veel meer!)
Heino: The Read Shop Heino, kijk op www.readshopheino.nl of stuur een appje naar 06-53751994
Raalte: Bruna Raalte, bel ons 0572-351300 en laat jouw favoriete boek thuis bezorgen!
Zwolle: Waanders in de Broeren, bestel via www.waandersindebroeren.nl of bel ons op 038-4215392
Zwolle: Westerhof Boeken, bel ons op 038-4216171 (Centrum), app/sms naar 06-82893229 (Stadshagen) of mail naar contact@boekhandelwesterhof.nl
Wijhe: Primera Schippers, bestel per mail: schippers@primeranet.nl
Olst: Korten Boek & Kantoor, bel ons gerust op 0570-561298
Deventer: Boekhandel Praamstra, bel 0570-675925 of mail info@boekhandelpraamstra.nl ons met uw wensen.
Dit delen: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone