Filmvrienden (door Maarten)

Dat Nederland een klein land is blijkt altijd weer wanneer je naar een Nederlandse film kijkt. De spoeling is dun dus je ziet bepaalde acteurs zo vaak dat het een soort huisvrienden van je worden. (Hetzelfde geldt voor schaatsers. Bij ons thuis zijn voornamen voldoende. Rintje, Ids, Gretha, Erben of Sven: ze horen allemaal bij ons gezin.) Bij acteurs werkt dat dus ook.

Een van mijn favorieten is Carine Crutzen. Ze blinkt altijd uit in treurige gezichten, rood omrande ogen van het huilen en hangerige kapsels omdat ze nu eenmaal vaak de rol speelt van een afgewezen vrouw. Het was dan ook weer prettig te zien dat ze in de film Avondboot ook weer een rol had die op haar lijf was geschreven.

Met Carine was ik al tevreden maar in een volgende scene kwam Gijs Scholten van Aschat (schrijf ik dat zo? voor ons is het gewoon Gijs) in beeld. Fijn! Ook Gijs keek weer moeilijk, fronsend en peinzend als altijd.

Heerlijk: Nederlands drama. Vandaag alleen Pierre gemist (Pierre Bokma voor buitenstaanders). Pierre doet het ook altijd zo goed in onze huiskamer. Misschien is hij bij de volgende film weer aan de beurt want: de spoeling is gelukkig dun in Nederland!

 

Tante Truus Says:

Helemaal eens met jullie voorkeuren. Op jouw leeftijd was ik verliefd op Paul Steenbergen.

Dit delen: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone