Over een schoorsteen, een muur, een grot en een herberg

Leuke functie… verhalenverteller!

Ja, wat hebben die vier dingen nou met elkaar te maken? Dat dit zo: eerder dit jaar benaderde de Sallandse Wandelvierdaagse mij. Vanwege inmiddels welbekende redenen, corona en zo, ging dit wandelevenement in de herfstvakantie niet door. De organisatie wilde echter niet bij de pakken neerzitten. Samen met de uitgever van de mooiste wandelgidsen van Nederland, Gegarandeerd Onregelmatig, werd een alternatief bedacht. Wandelaars konden toch vier dagen op pad in Salland en bovendien hun tochten ‘echt’ maken door middel van een aantal stempelposten. Met een volle stempelkaart in hun wandelgids konden zij hun gekochte coronamedaille verzilveren.

Het thema van de reguliere SW4D was al een tijdje terug bepaald: Eén en al verhaal. Ook bij de alternatieve vierdaagse zouden verhalen een rol spelen. De Sallandse Wandelvierdaagse vroeg mij vier verhalen te schrijven. Voor elke dag eentje, dus voor Wijhe, Heino, Luttenberg en Raalte. Over dingen die de wandelaars op hun routes in het echt tegenkwamen. En dat werden dus een schoorsteen, een muur, een grot en een herberg.

Over de muur van de Dag van Heino mocht ik Pim Paalhaar van Expeditie Oost van alles vertellen. Die staat middenin een weiland op landgoed De Colckhof. Maar waarom toch…? Op Expeditie Oost vind je het filmpje waarin ik het uitleg.

Dit delen: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone