Slaap, waanbeelden en eerste reacties op Langs de lijn

Een volle en een lege Latte

Vannacht kon ik niet slapen. Dat zou te maken kunnen hebben met de twee verrukkelijke Latte Macchiato’s die ik bij Buuffies dronk aan het begin van de avond. Iets met cafeïne en wakker. (Aan de andere kant dronk ik ook twee glazen zalige rode wijn. Je zou denken dat dit elkaar op zou heffen. Maar niet in mijn lichaam, blijkbaar!)

Maar goed, ik lag dus wakker. En eigenlijk ook weer niet. Want zo tussen waken en slapen belandde ik in een soort waanwereld. En die werd gevoed doordat ik wist dat op DAT moment mijn boek werd gelezen door een boekblogger. Die er dus een recensie over zou gaan schrijven. Een Echte Recensie! En werkelijk waar, ik zag in die waanwereld dus continu hoe ik een kindje kreeg en dat nog natte baby-tje aan een vreemde overhandigde. Freud, Plato, Donald Duck en Lieve Lita: kom er maar in!

Dat is dus het doodenge van een boek de wereld in slingeren: iedereen gaat er een mening over hebben. Nu moet ik zeggen dat de eerste reacties alleen maar positief zijn. En, oké, een lieve vriendin van me heeft ook de eerste foutjes uit de tekst gehaald, maar daar ben ik alleen maar dankbaar voor. Mocht er nog een tweede druk komen. (sprak zij fluisterend)

Die eerste reacties? Ik citeer al knippend en plakkend:

“UIT!!! Wauw!! Wat góed gedaan! En wat héérlijk om te lezen! Ik heb hele fijne uren gehad met het lezen van je boek. Dankjewel ?Wat knap zoals je het cirkeltje rond schrijft. Al die verhaallijnen die steeds meer in elkaar vlechten. Al die details. En ook….met zoveel humor! Ik heb echt veel zitten grinniken en soms luid zitten schateren. Héérlijk!”

“Je hebt een bijzonder schrijftalent. Het leest echt heerlijk”

“Ik heb intens genoten van je boek. Ik ben gisteravond begonnen met lezen en kon het boek eigenlijk niet wegleggen. Ik baalde dat ik naar bed moest ? . Vandaag in een vrij moment het laatste stuk in 1 ruk uitgelezen…… helaas…. Wat een heerlijke schrijfstijl heb jij! En wat een leuke verhaallijnen . Dank je wel ?. Op naar het volgende boek ?? Je hebt er een fan bij”

“Heb jouw boek uit. Heerlijk!! Voelt voor mij als jeugdsentiment, langs de lijnen.”

“Ik vond het een makkelijk lezend boek, mooi zoals je de verschillende verhalen en personages afwisselend samen brengt. Een boek om een in keer uit te lezen. (heb ik ook gedaan!) Het is een lief verhaal maar niet zoetsappig , af en toe ontroerend maar niet zielig.”

O ja, en van de weersomstuit heb ik een Auteurspagina aangemaakt. Op Facebook dus. Het zou leuk zijn als je op die pagina op Vind Ik Leuk klikt...

Dit delen: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone