Lintje

Lintjes zijn voor haren van hoofdpersonen in ouderwetse boeken of om door te knippen. En dat is nu precies wat ik mag doen binnenkort! Terwijl ik altijd dacht dat alleen burgemeesters of de koningin dat soort dingen mochten doen.

Bij de Tellegenschool in Wijhe komt een nieuwe leeszaal. Na weken van voorbereidingen belooft het iets heel moois te worden. Echt een plek waar je even lekker een boek uitkiest en gaat zitten lezen.

In die leeszaal staat een vitrine. Die mag ik inrichten. Zodat kinderen zien hoe een boek tot stand komt. Best eng, hoor: iedereen ziet straks hoe kliederig ik schrijf in mijn schrijfblok…

Die leeszaal wordt dus feestelijk geopend. Met een lintje. Dat ik mag doorknippen. Spannend!

*******
Ook iets leuks gebeurt over een tijdje, in maart, in het bos bij Nijverdal op de Sallandse Heuvelrug. Ik ga dan een verhaal vertellen aan wandelaars die langs komen. Groepjes lopen rond in het bos onder leiding van een gids. Die vertelt van alles over de natuur. Ik ben dan het ‘kunstmoment’ zoals dat in het echt heet. Gewoon even lekker naar een verhaal luisteren, zo kun je het ook noemen.

1 reactie to “Lintje”

  1. Sjeel Says:
    IK heb hier weer eens een kijkje genomen. Leuk om al die oude blogs weer eens te lezen!
Dit delen: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *