Schoenen (bijdrage van Maarten)

In november 1997 maakte ik mijn eerste wandeling op deze schoenen. Mephisto is het merk en bijna 12 jaar hebben ze me overal gebracht waar ik heen wilde. Mijn eerste tocht met deze degelijke stappers bracht me naar het geboortehuis van Ard Schenk in Anna Paulowna. Die eerste wandeling viel me zwaar want ik voelde mijn voeten knellen en de eerste blaren kwamen al binnen 20 kilometer tevoorschijn… Ik was bang geen goede schoenen te hebben gekocht. Gelukkig bleek dat in een incident want de jaren daarna heb ik honderden kilometers asfalt op deze stappers weggestampt.

Helaas bleken de schoenen aan slijtage onderhevig. Een paar keer heb ik ze nog op laten lappen. De laatste keer keek de schoenmaker me nog hoofdschuddend aan. Goed, als ik dat per se wilde dan stikte hij de naden nog wel een keertje aan elkaar vast maar dat was uitstel van executie. Toch weer een half jaartje respijt…

Toen de zool losliet en tijdens het uitlaten van de hond ’s ochtends door het natte gras mijn sokken al nat werden, besloot ik afscheid te nemen van deze prachtige schoenen. Ik heb mezelf een nieuwe paar aangeschaft en toen ik met de oude in mijn hand de winkel verliet richting prullenbak kon ik het niet over mijn hart verkrijgen. Gelukkig beheer ik sinds kort het digitale museum Bredenhorst en daar kan ik ze tot in lengte van jaren nog bekijken.

Ergens doet het me verdriet toe te geven maar mijn nieuwe schoenen lopen geweldig. Geen centje pijn en zelfs niet tijdens de eerste serieuze wandeling door het Duitse Teutoburger Wald zelfs ook maar geen begin van een blaar. De koning is dood, leve de koning!

Dit delen: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *